MENU
Aula_close Layer 1

Udeliv

I begge børnehaver er uderummet en integreret del af hverdagens leg, læring og dannelse. Udeliv er liv i det fri, hvor der er højt til loftet og hvor fantasi, sanser, indlevelsesevne og motoriske færdigheder udfordres og styrkes. Som en naturlig del af livet i børnehaverne er børn og voksne ude hver dag og lege og opleve de forskellige årstider og vejrfænomener.

Det store område omkring Naturlegepladsen og børnehavens legeplads er store og sansefuldt foranderlige – fuld af skyggefulde træer og buske. Der er forskellige faciliteter og legeredskaber, opsat i varieret terræn og underlag. En sandkasse udformet som en dinosaurus, en foranderlig 8-kant, en Muslingeskal med brændeovn og i udkanten af legepladsen  Granskoven, hvor børnene bygger huler, klatrer i træer og har deres gemmesteder. Vores bålpladser er samlings- punkt for at snitte, hugge og save, og bålet kan være en hyggelig baggrund når vi skal spise frokost eller eftermiddagsmad. Mange udeaktiviteter knytter sig naturligt til vores tilbagevendende temaer og traditioner. 

Skolegården benyttes til aktiviteter der kræver et mere fast underlag  f.eks. trafik og cykellege eller at øve færdigheder på ramperne med løbehjul og rulleskøjter. Det er også vigtigt at børnene lærer lokalområdets natur og muligheder at kende, så ofte tager vi på ture i vores minibus, eller vi drager afsted på gå-ben.

Bjedstrup Børnehave har gennem flere år stolt kunnet hejse friluftsrådets Grønne Spirer Flag. Det gennemgående tema har været og er fortsat sammen med børnene at følge årets gang, lære om planter og dyreliv, passe de mobile haver og udforske alt det der kribler og krabler derude. Og sidst men ikke mindst at opleve glæden ved at færdes ude i naturen.